Spreewald og Dresden

10.-14. juli 2016

Kl. 7:00: Afgang fra Lidl i Grindsted.

 

Turen går med passende pauser til Lübben, som ligger ca. 100 km syd for Tysklands hovedstad Berlin. Her møder I en helt anderledes verden med ro, stilhed og eventyr i det 475 kvadratkilometer store, frodige moseområde Spreewald.

 

SpreewaldHer har floden Spree med sine mange flodarme dannet et idyllisk indlandsdelta.

Et vandvejnet på over 1.000 km er grundlaget for næsten al samfærdsel, som foregår i pramme.

Der stages frem som i Venedig – dog uden sang. Kun ambulance og politi rykker ud med motor.

Her lever sorberne, et lille slavisk mindretal med eget sprog og egne skikke. Livet er indrettet efter de betingelser vandvejene giver. Deres typiske huse er af træ med stråtag. Ofte med udskårne slanger på taget – det bringer lykke. De er landbrugere. Dyrkning af grønsager; hovedsageligt agurker som vigtigste afgrøde.

I sindigt tempo glider I på en pram tur ud til museumsøen Lehde. En times ophold her kan bruges til et besøg i hjemstavnsmuseet eller til at nyde cafeernes lokkende tilbud. På et senere besøg i hollændermøllen Straupitz kan I følge den engang så vigtige fremstilling af spiselig og uspiselig linolie af hørfrø.

Mod syd er Spreewald omgivet af et brunkulsbælte. Talrige søer fortæller, at der engang har været et brunkulsleje. I dag er der kun 3 tilbage, som pløjer sig gennem landskabet. Hele landsbyer må vige for at tilfredsstille tidens krav om energi. I får det største leje at se; Welzow Syd, hvor I i en speciel mandskabsvogn kører ned i det 130 m dybe hul med verdens største bevægelige maskine, F60.

 

DresdenI kommer på en 1-dags tur til Dresden, som næsten blev udslettet ved krigens bombeangreb natten mellem den 14. og 15. februar 1945. En lille udflugt, hvor I skal se de genopbyggede monumentale barokbygninger.

Frokosten indtages, inden I køres til den gamle bydel, som emmer af historie og kultur. Bussen parkeres ved de berømte Brülske Terrasser ved Elbens bred. Først skal I se den genrejste, imponerende Frauenkirche, som i dag er et symbol på forsoning og håb. Så skal I ud på en spadseretur til de andre seværdige barokbygninger; Residensschloss, Hofkirche, Zwinger og Semperoper.

 

Sidste dag går med hjemrejse – og der sluttes af med aftensmad.

 

Pris:
Kr. 4.135 – (ved min. 40 personer).
Tillæg for enkeltværelse kr. 575.
Tillæg for ikke medlem kr. 200.
1 friplads til medhjælper.

 

Prisen dækker:
Buskørsel, helpension fra rundstykker første dag til aftensmad sidste dag (uden drikkevarer), ophold i dobbeltværelse, guides og entré.

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde eller forespørge:

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Hvilken tur drejer det sig om (skal udfyldes)

    Din besked

    (udfyldes med et tal)