Juleture – eksempler

Forslag til juleture til Glücksburg og Flensborg

Efter en kaffepause undervejs ankommer I til Glücksburg, hvor I skal besøge slottet.

Glücksburg SlotGlücksburg Slot hører til ét af de mest betydningsfulde slotsanlæg i Nordeuropa. Slottet blev bygget i 1582-1587 på foranledning af Hertug Johann (Hans) den Yngre ( 1545-1522). Bygmester Nikolaus Karies opførte slottet på det sted, hvor der indtil reformationen lå det middelalderlige Ryd Kloster, som tilhørte cisterciensermunkene. Granitblokkene fra den gamle klosterkirke blev til dels brugt som fundament, mens flere af teglstenene blev genbrugt til den hvidkalkede murstensbygning.

Herefter køres I ad kystvejen tilbage til Flensborg.

Julemarked FlensborgI Flensborg har I 3 timer til at gå en tur i den julepyntede gågade, hvor der bl.a. sælges Glüchvin og Bratwurst. Byen er utrolig smuk – og isærdeleshed ved juletid. Lige op til gågaden ligger et stort indkøbscenter, som giver mulighed for også at kunne ”slappe lidt af ” indendørs.

Juletur til Lübeck

Lübeck er en meget gammel og spændende by kendt for sine marzipan-butikker og sine mange gamle huse og ikke mindst kirker.

Jul i LübeckDer er julemarked flere steder i byen; bl.a. på torvene og langs gågaden, så det virker knapt så fyldt som i Hamburg.

Der køres mod Lübeck med kun et enkelt lille stop undervejs. Inden ankomst får I en let frokost i bussen (3 håndmadder).

MarzipanlandI Lübeck får I “frie tøjler” i 3 timer. Der er masser af spændende butikker; også hvis man bevæger sig lidt væk fra hovedstrøget. I kan besøge Marzipanland, hvor I kan nyde en kop kaffe og rigtige konditorkager.

I får et lille kort over de forskellige seværdigheder, som kan opleves på byturen. Skt. Jacobi kirken, hvor I kan se en redningsbåd fra skoleskibet Parmir, som sank ved Azorerne den 21. september 1957. Af en besætning på 86 overlevede kun 6.

Helligåndshospitalet Lübeck“Heiligen Geist Hospital” Helligåndshospitalet i Lübeck blev bygget i 1286. Indtil 1970 boede der ældre og syge. I dag er helligåndshospitalet én af byens mest besøgte bygninger.

Eftermiddagskaffen kan vi anbefale indtaget på Café Niederegger, som er byens ældste café (1806). På 2. sal er der en udstilling om marzipanens historie.

Under hjemturen gøres der stop ved en grænsekiosk.

Jul i Lübeck med overnatning

Lübeck er en meget gammel og spændende by kendt for sine marzipan-butikker og sine mange gamle huse og ikke mindst kirker. Der er julemarked flere steder i byen; bl.a. på torvene og langs gågaden, så det virker knapt så fyldt som i Hamburg.

Jul i LübeckDer køres mod Lübeck med et enkelt lille stop undervejs. Inden ankomst får I en let frokost i bussen (3 håndmadder).

Bussen kører jer direkte til hotellet, hvor I finder jeres værelser.

Marzipanland

I skal ud på en lille byvandring, hvor I kan nyde en kop kaffe og et stykke marcipankage i Marzipanland.

Aftensmaden indtages på den gamle restaurant Schiffergesellschaft fra 1535.

Dag 2:

Efter morgenmad er der mulighed for at gå lidt rundt på egen hånd, inden bussen igen kører mod Danmark.

I får et lille kort over de forskellige seværdigheder, som kan opleves på byturen. Skt. Jacobi kirken, hvor I kan se en redningsbåd fra skoleskibet Parmir, som sank ved Azorerne den 21. september 1957. Af en besætning på 86 overlevede kun 6.

Helligåndshospitalet Lübeck“Heiligen Geist Hospital” Helligåndshospitalet i Lübeck blev bygget i 1286. Indtil 1970 boede der ældre og syge. I dag er helligåndshospitalet én af byens mest besøgte bygninger.

I får en let frokost i bussen – og der holdes ind for aftensmad på vejen hjem.

Juletur til Kollund og Flensborg

julemaerkehjemmet-fjordmarkDagens første besøg er i Kollund på Julemærkehjemmet Fjordmark, hvor forstander Vibeke Sørensen står klar til at modtage jer.

Efter en kop kaffe vil hun fortælle om arbejdet med børnene. Om hverdagen med børn, som har det tilfælles, at de bor i region Syddanmark – og de har alle ”ondt i livet”. Bagefter vil børnene vise jer rundt på julemærkehjemmet i små grupper.

Herefter går turen til Flensborg, hvor middagsmaden indtages på restaurant Gnommenkeller.

Julemarked FlensborgSå er det tid til julemarked og en gåtur i den julepyntede gågade, hvor der bl.a. sælges Glüchvin og Bratwurst. Byen er utrolig smuk – og isærdeleshed ved juletid. Lige op til gågaden ligger et stort indkøbscenter, som giver mulighed for også at kunne ”slappe lidt af ” indendørs.

Ja tak, jeg er interesseret i turen:

Ønsker du at høre mere om lignende ture, er du velkommen til at give os et kald på 75297017 eller sende en mail på ansagerturist@ansagerturist.dk