Flerdages udflugter – eksempler

3 dage til Skagen

Dag 1

Første stop bliver ved Lille Vildmose Naturcenter i Storvorde. En guide tager jer med på en 2 timers tur rundt i den storslåede natur, hvor I vil møde fiskeørne, vildsvin og krondyr, men også se, hvordan man stadig laver spagnum af mosen.

Voergaard SlotEfter frokost kører videre til Voergaard Slot.

Slottet, hvis historie går helt tilbage til 1481, fremstår meget velbevaret. Det rummer en imponerende kunstsamling og klenodier fra bl.a. Louis XIV og Marie-Antoinette. En guide viser rundt og fortæller bl.a. om blodpletten, som aldrig vil forsvinde.

Dag 2

Læsø SaltI tager færgen til Læsø, hvor en lokal guide viser jer øen. I skal besøge Læsø Saltsyderi, som fremstiller groft havsalt på gammeldags maner, Vesterø Søndre Kirke med de gamle kalkmalerier, Museumsgården, Læsøs “hovedstad” Byrum, Læsø Uldstue i den idylliske gamle tanggård.

Dag 3

Dag 3 gælder det Skagen. Efter en byrundtur i bussen, skal I besøge Skagen By- og Egnsmuseum, hvor I får rundvisning efterfulgt af frokost i caféen.

SandormenSkagen By- og Egnsmuseum er et frilands- og udstillingsmuseum med bygninger fra forskellige perioder i Skagens historie og specialsamlinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart.

Næste stop er Skagens Museum, hvor en guide fortæller om malerierne af de fantastiske Skagensmalere.

Sandormen bringer jer herefter ud på Grenen, hvor I ser fænomenet “2 have mødes”.

Under opholdet bor I på Hotel Viking i Sæby, som har en dejlig spa og wellness afdeling, I frit kan benytte.

3 dage til Nordsjælland – og Cirkusrevyen

Dag 1

Sofiero SlotEfter en behagelig tur over Fyn og Sjælland sejler I over Øresund til Helsingborg for at se Sofiero Slot.

Slottet var dronning Ingrids barndomshjem – og ikke mindst kendt for sin store flotte have med de mange rhododendron. Madpakkerne nydes i Parken.

Sidst på dagen sejler I tilbage for at komme til hotellet i Hillerød, hvor aftensmaden indtages.

Dag 2

BakkenI Helsingør skal I se det nye museum M/S Museet for Søfart, som ligger i det gamle skibsværft. Det er et utrolig spændende museum; ikke mindst arkitekturen.

Der bliver også tid til en gåtur rundt om Kronborg Slot. Her spiser I frokost, inden kursen – med en kort pause i Hillerød – sættes mod Bakken.  Turen køres ad små veje, og I kommer bl.a. forbi Marienborg, som er embedsbolig for statsministeren.

Aftensmaden indtages på Bakken, hvor man i 2015 har indviet kulisserne fra Korsbæk, kendt fra Tv-serien Matador. Aftenens begivenhed er Cirkusrevyen.

Dag 3

Frederiksborg SlotEfter morgenmaden skal I se Frederiksborg Slot. I skal besøge slotskirken og gå en en tur i parken. Turen fortsætter op over Fredensborg til Gilleleje, hvor I kan nyde eftermiddagskaffen og se på en fiskekutter, der blev brugt under besættelsen til at smugle jøder til Sverige.

Under opholdet bor I på Hotel Hillerød.

Hotel Hillerød er et 4-stjernet og anderledes hotel med en funktionel indretning, et engageret og uformelt personale, der skaber hyggelige og mindeværdige oplevelser for dig.

3 dage til Nordsjælland – og Cirkusrevyen

Dag 1

Turens første besøg er i Birkegårdens Haver, Ruds Vedby på Vestsjælland. I kan opleve 5 fantastiske haver lige fra Danmarks største japanske have til Danmarks smukkeste permakulturhave.

Andelslandsbyen NyvangI Andelslandsbyen Nyvang skal I opleve livet og hverdagen i den lille andelslandsby i 1900-tallet.

Det er en gammel proprietærgård på 44 hektar.

Udover mejeri, smedje og husmandsbrug, som var de første bygninger, der blev opført, er der senere hen kommet brugsforening, zonestation, brevindlevering, radioforretning, slagterbutik, en stor samling af hestekøretøjer og mange permanente såvel som skiftende udstillinger.

Her indtages det medbragte mad, inden turen fortsætter op langs Holbæk fjord, forbi Lammefjorden og til Rørvig/Hundested overfarten, hvor I sejler over og derfra kører videre til hotellet i Hillerød.

Dag 2

Dagen starter med tur til Fredensborg Slot, hvor I får en rundvisning på slottet. Herefter en gåtur i parken, som lige er blevet renoveret (har været vist i TV). Turen slutter ved bådehuset, som ligger helt ned til Esrum sø.

Næste stop bliver ved et orkide gartneri for at kigge på de smukke blomster.

BakkenTuren går videre op over Hornbæk, som er Sjællands svar på Skagen; det siges endda, at skagensmalerne kom fra Hornbæk. Videre til Gilleleje, hvor I skal se en fiskekutter, som blandt andet var med til at sejle jøderne til Sverige under besættelsen.

Aftensmaden indtages på Bakken, hvor man i 2015 har indviet kulisserne fra Korsbæk, kendt fra Tv-serien Matador. Aftenens begivenhed er Cirkusrevyen.

Dag 3

Museet for SøfartProgrammet byder på Helsingør, hvor I skal på besøg på M/S Museet for Søfart, som ligger i det gamle skibsværft. Det er et utrolig spændende museum – ikke mindst arkitekturen.

Inden I tager til Kronborg Slot, skal I se skulpturen af Havmanden, som er Helsingørs svar på Den Lille Havfrue. Turen fra Helsingør går langs strandvejen.

På vejen hjem gøres der stop for at spise aftensmad.

Under opholdet bor I på Hotel Hillerød.

Hotel Hillerød er et 4-stjernet og anderledes hotel med en funktionel indretning, et engageret og uformelt personale, der skaber hyggelige og mindeværdige oplevelser for dig.

3 dage til Lolland, Falster og Møn samt Sydsjælland

Dag 1

Turen køres via Tåsinge og Siø til Rudkøbing på Langeland og videre til Spodsbjerg.

Danmarks SukkermuseumI Nakskov skal I besøge Danmarks Sukkermuseum, som fortæller om, hvordan det var at arbejde i marken og på fabrikken.

Her vises en lille film om arbejdet med det hvide guld.

Peter Hansens HaveI skal se Peter Hansens Have og Planteskole.

30.000 m2 med én af Nordeuropas største plantesamlinger. Som eksempler på havens store samlinger kan nævnes i anslåede antal forskellige sorter i de slægter, som er bredest repræsenterede: 1100 rododendron arter og hybrider, 70 magnolier, 40 bambus, 900 hosta, 500 hemerocallis, 500 pæoner, 400 helleborus m.fl.

Dag 2

En lokal guide er med hele dagen.

Keldby KirkeVia Farø og Bogø kommer I til Møn. Her skal I besøge Keldby Kirke, hvis kirkerum har overdådige kalkmalerier.

Kirken er så vidt vides allerede påbegyndt i sten år 1175,men er først blevet færdigbygget i Valdemartiden. Kirken er opført af røde munkesten. Kor og skib er fra 1200 tallets første halvdel. Omkring 1480 er kirken blevet overhvælvet.

Møns KlintNæste stop er Møns Klint, der er et dramatisk naturområde. Her findes også det yndefulde lystslot, Liselund, som har en park i engelsk stil med søer og kanaler. På stedet er også den interessante Klintholm Havn.

Hjemturen går via Kalvehave og Farøbroerne.

Dag 3

Sammen med en guide tager I på byrundtur i Maribo. En spadseretur til torvet med det herregårdsagtige Maribo Rådhus. Herfra videre til Kaj Munks barndomshjem og et af de gamle bomhuse.

I besøger også den katolske kirke Sankt Birgitta for de polske roearbejdere og den smukke Maribo Domkirke.

Gavnø SlotPå hjemturen besøger I Gavnø Slot.

Den store samling af antikviteter kan ses i de smukt møblerede værelser og sale. Tag et kig ind i Den Store Spisestue med det italienske stukloft, den store franske Bacchara lysekrone og gulvet af brede planker af pommersk fyr. Gæsteværelserne fra 1750’erne er alle smukt møblerede.

Under opholdet bor I på Hotel Maribo Søpark med alle byens muligheder indenfor gåafstand.

3 dage Djursland

Dag 1

Den Gamle ByTuren går til Århus, hvor I skal se Den Gamle By. En interessant udstilling er bl.a. “1974 – din egen tid på museum”, som genskaber en bydel med udgangspunkt i året 1974. Bydelen er en tidsrejse, hvor du kan besøge din egen, dine forældres og dine bedsteforældres historie. En slags mini-danmark i 1974. Tre forskellige boliger skildrer den almindelige danskers historie. Boligerne viser de forandringer, der har været i husholdning, indretning, madkultur og beklædning fra 1974 til idag. I lejlighederne boede der en skoleinspektør, et kollektiv og en kerne familie.

Inden bussen forlader Århus køres en byrundtur omkring Marselisborg Slot, Dokk1 og Bazar Vest.

I Ørum får I en guidet rundvisning i Stenvad Mosebrugscenter, som skildrer tørvegravningens historie. Følg tidslinjen fra man brugte tørv som brændsel – til industrialiseringen – og frem til i dag. Sidst på dagen ankommer I til Fuglsøcentret, hvor I skal bo i 2 dage.

Dag 2

Ree DyreparkDagen starter med at køre en tur i Mols Bjerge med en guide, inden et besøg i Ree Park Safari. Ree Dyrepark er opdelt i 5 kontinenter. Hvert område er indrettet så dyrene har mest mulig plads og muligheder for fysisk udfoldelse – og du har mulighed for at komme helt tæt på.

I skal på en aftentur til Ebeltoft for at gå en tur med vægteren eller nyde den gamle by på egen hånd.

Dag 3

Gl. EstrupFra Fuglsøcentret kører I ud til Gl. Estrup. En herregård, som er langt mere end blot den flotte hovedbygning. I tidligere tider var gården det pulserende centrum for en lang række aktiviteter. Gl. Estrups avlsbygninger ejes af staten og fungerer som hjemsted for Dansk Landbrugsmuseum.

I får derefter en rundvisning på Tange Værket. Elproduktionen er deres hovedopgave, og de producerer årligt el svarende til forbruget i ca. 3.000 hjem. Ud over el-produktionen hører en del af den smukke natur samt Tange Sø med til Tangeværket Gudenaacentralen, men med åben adgang for borgerne. – et unikt stykke kulturhistorie og og et smukt naturområde. Turen slutter med aftensmad.

3 dage til Fyn

Dag 1

På Fyn er første stop hos Ditlevsdal Bison farm, som er kendt for sine store Bison okser. Her får I en køretur ud blandt store dyr.

Her efter besøger I Kongsdal Have, som strækker sig over 20.000 m² og er anlagt i harmoni med den omgivende natur, med udsigt over marker og skov.

Derefter et besøg på Gyldensteens enge, som Åge V Jensen fonden har købt og lavet til et meget stort naturområde.

Dag 2

Dagen starter med en tur i det smukke Hindsholm, hvor I kommer til Fynshoved. Her kommer en lokal guide med på turen.

Derefter gælder det Kerteminde-området med start i kunstmaler Johannes Larsen Museet. I får her at se nogle af de mange billeder fra naturen; b.la. fra Filsø, hvor Johs. Larsen malede fugle i mange år.

I skal besøge det lille hyggelige slot Ulriksholm, som ligger ved Kerteminde.

Dag 3

Via Lundeborg til Svendborg ankommer I til Forsorgs Museet.

Dernæst skal I besøge Ernsts Samlinger, sølvfabrikanten Ernst´s herskabelige lejlighed, hvor I kommer rundt og ser de mange antikviteter, han samlede.

En lokal guide er med i området, hvor I ser Dreslette kirke og kommer forbi Britta Schall Holbergs Gods Hagenskov.

Turen slutter med aftensmad.

5 dage Bornholm

Dag 1:

Via København med byrundtur (hvis tiden tillader det) kører bussen til Ystad for at sejle med færgen til Rønne. Ankomst til hotellet sidst på dagen.

Dag 2-3:

HammershusBustur gennem Rønne, hvor I ser de gamle kvarterer og hører om byens historie og det dramatiske bombardement i 1945.

Gennem Hasle med den nye havn og et eventuelt besøg på et Silderøgeri.

Gennem Helligpeder & Teglkås. Den egenartede natur på Bornholms Vestkyst og de små hyggelige huse.

Hammershus slotsruin.

Helligdomsklipperne.

Gudhjem; som opsøges af mange malere pga. den sydlandske stemning.

Østerlars Rundkirkeoesterlars-rundkirke; øens største rundkirke.

Rytterknægten (det højeste punkt på øen) i Almindingen, som er Danmarks femtestørste skov.

Turen går derfra gennem ØstermarieBølshavnListed og til Danmarks østligste købstad Svaneke. Svaneke er en malerisk lille by, som i 1975 fik guldmedalje af Europarådet for bedst bevarede by. Her er også et glaspusteri, bolchekogeri og ikke mindst deres bryghus.

I besøger også Nexø og hører om forfatter Martin Andersen.

Videre til Dueodde og en lille gåtur på sandstranden, inden bussen kører forbi Peders Kirke til Vingården Lille Gadegård, som laver en spændende vin, I naturligvis får mulighed for at smage.

Dag 4:

ChristiansøØst for Bornholm ligger fæstningsøerne Christiansø og Frederiksø, som frem til 1800-tallet var Danmarks østligste flådebase. Øerne emmer af gode historier med de smukke gamle huse, de brostensbelagte gader, de gamle kanoner på batterierne, fuglene og hele atmosfæren, hvor man føler, at tiden næsten er gået i stå for mange år siden.

Ønsker man ikke Christiansø kører bussen en tur til Døndalen. Danmarks største vandfald. Midt i dalen falder Døndaleåen omkring 20 meter og danner Danmarks største vandfald. Døndalens nordvestside rejser sig i en 20 meter høj klippevæg, der kulminerer i udsigtspunktet Amtmandsstenen. Herfra har du udsyn over dalens trætoppe til Østersøen og Christiansø.

Bornholms KunstmuseumHerefter kører bussen til Bornholms Kunstmuseum, som er beliggende ved Helligdomsklipperne ca. 6 km. nord for Gudhjem i et af Danmarks flotteste og mest spektakulære landskaber. Museumsbygningen er opført i 1993 og udvidet i 2003 og regnes – også af andre end os selv – for noget af det bedste i moderne dansk arkitektur.

Dag 5:

Efter morgenmad tager vi færgen tilbage til Ystad og kører mod Jylland med passende pauser undervejs.

Overnatning på Hotel Griffen med fri adgang til spa- og wellnesscenter.

Ja tak, jeg er interesseret i turen:

Ønsker du at høre mere om lignende ture, er du velkommen til at give os et kald på 75297017 eller sende en mail på ansagerturist@ansagerturist.dk