Historie

Fra cykelsmed til vognmand

20151130_085111

I 1919 tog cykelsmed Kristian Rønberg Pedersen et karrieremæssigt spring. Han købte en bil (den ene ud af kun to i Ansager by) – og begyndte at drive vognmandsforretning fra Nørregade 6 i Ansager.

Forretningen blev en succes, og den blev senere overdraget til sønnen Sigurd Rønberg.

Nye tider

I 1958 blev vognmandsforretningen overtaget af Sigurd Rønbergs datter og svigersøn, Grethe og Leif Østergaard. I dag drives forretningen af deres søn, Lars Østergaard – og 15. marts 2008 trådte 5. generation ind af døren med sit erhvervskørekort.

I dag har vognmandsfirmaet 6 fuldtidsansatte samt 10-12 chaufførafløsere primært til weekendkørsel. Firmaet råder over 10 busser med plads til op til 79 passagerer, og tilbyder en bred vifte af persontransport, som bl.a. omfatter:

  • Skolebusdrift
  • Turistbusdrift
  • Handicapkørsel
  • Udlandsrejser
  • Grupperejser

De faste kunder er meget trofaste, og vi har kunder, som blev kørt af Kristian Rønberg, da de blev gift – og til deres krondiamantbryllup blev de kørt af vores 4. generation. Ud over opgaver som transport af private eksempelvis til og fra fester, sportsforeninger og transport til og fra bankospil, kører vi også med ældre, som skal i dagtilbud. Busserne er udstyret med handicaplifte, så vi kan medbringe kørestole.

Lukning af taxi-afdeling

15. marts 2008 blev taxi-afdelingen nedlagt. Efter næsten 90 år med taxi-bevilling i familien valgte firmaet i stedet for at fokusere på busdriften.

  1. januar 2023: Ansager Turist overgik til Ansager Turist ApS v/ Peter Henningsen