Juleture

Besøg den Blå Planet og Jul i Tivoli

 

I København får I på Restaurant Menu’en en lækker buffet.

 

Derefter går turen til Den Blå Planet, som er Københavns nyeste attraktion.

Den Blå PlanetI marts 2013 er 3.000 dyr flyttet med fra det gamle Danmarks Akvarium i Charlottenlund til Den Blå Planet på Amager, hvor 17.000 nye dyr er kommet til.

Dermed rummer Den Blå Planet 20.000 fisk og havdyr fordelt på 53 akvarier med i alt syv millioner liter vand.

Bygningens arkitektur er inspireret af en hvirvelstrøm, og allerede inden Den Blå Planet åbnede dørene blev bygningen kåret som “Danmarks bedste fyrtårnsprojekt” inden for turismen og oplevelsesøkonomien.

 

 

Jul i TivoliJul i Tivoli er en begivenhed, der skal opleves. Hvert år fra sidste del af november til den 30. december åbner Tivoli portene op til en smukt julepyntet have og et væld af juleaktiviteter.

Her har du har blandt andet chancen for at møde selveste Julemanden, se nisserne forberede sig til juleaften i Nissekøbing og opleve Tivolis forrygende Nisseband.

Traditionen tro har Tivoli desuden sit eget stemningsfulde julemarked med et hav af boder, hvor man kan købe julepynt, gaver, delikatesser eller forsyne sig med mad og drikke. For selvfølgelig hører gløgg, æbleskiver og andet juleguf sig til, når man spadserer rundt i den gamle have.

Tur til Krusmølle og kobbermøllen

 

Oplev den helt særlige stemning til Jul på Krusmølle. Krusmølle er en gammel vandmølle, hvor avlsbygningerne er lavet om til butik med brugskunst, lysstøberi og en café, som serverer hjemmelavede pølser og hjemmebagt brød.

 

KrusmølleJulemarkedet er blevet en legendarisk tradition, som involverer alle husets aktiviteter; Café og butik, mad og vin. Oplev, bliv inspireret og kom i julestemning. På 2000 m2 sælges frække nisser, fromme engle, glaskugler i forvandlingsfarver og juleeffekter, som man ikke har fantasi til at forestille sig.

I løbet af november og december besøges juleudstillingen af ca. 30.000 gæster.

I den gamle kostald skal I naturligvis smage på caféens hjemmelavede lækkerier.

 

Næste stop på turen er det gamle Kobbermølle Museum i Harrislee

Kobbermølle MuseumSiden november 1997 har “Kupfer- und Messingfabrik Crusau”s portner- og badehus huset et museum for kobbermøllens historie.

Her kan ses arbejdernes gamle kontrolur, en omfattende samling af lysestager, vandkedler, “Flensborg-spande“, tekander med fyrfad, bageforme samt historiske dokumenter fra kobbermøllen gennem næsten 400 år.

Kobbermøllen hører til blandt de ældste industrielle mindesmærker i den gamle landsdel Slesvig. Helt tilbage i 1600-tallet begyndte man at benytte sig af vandkraften, som Kruså leverede og som her udmunder i Flensborg-fjorden, for at drive jernværket.

Det er grundlagt af Chistian IV, konge af Danmark og Norge.

 

Efter rundvisning og en kop kaffe ved kobbermøllen går turen mod en grænsekiosk for at handle.

Århus havn og Jul i Den Gamle By

 

I Århus skal I først besøge Dokk1, som er bibliotek og borgerservice.

Dokk1Dokk1 indeholder medier, café, projektrum, sale, studieceller, legeplads – og meget mere. Der er mulighed for oplevelser og aktivitet såvel som ro, indlevelse og fordybelse. Bygningen er tegnet af schmidt hammer lassen architects og indgår i omdannelsen af inderhavnen i Århus fra industrihavn til byrum.

Middagsmaden indtages på Diakonhøjskolen.

 

I Den Gamle By har I masser af tid til at bevæge jer rundt på egen hånd.

Jul i Den Gamle ByI kan glæde jer til julens historie, Peters Jul i Købmandsgården, juleforberedelser i stuer og køkkener og tusmørke-rundvisningen “Lys i Mørket”.

I kan fordybe jer i udstillinger, gøre et gavefund i boder og butikker, købe pyntegrønt og hyacinter i gartneriet og varme jer med punch og indendørs hygge i julestuen.

En interessant udstilling er bl.a. “1974 – din egen tid på museum”, som genskaber en bydel med udgangspunkt i året 1974. Bydelen er en tidsrejse, hvor du kan besøge din egen, dine forældres og dine bedsteforældres historie. En slags mini-danmark i 1974. Tre forskellige boliger skildrer den almindelige danskers historie. Boligerne viser de forandringer, der har været i husholdning, indretning, madkultur og beklædning fra 1974 til idag. I lejlighederne boede der en skoleinspektør, et kollektiv og en kerne familie.

2 dages juletur til København

 

Juleturen til København byder blandt andet på et besøg på Østre Gasværk Teater, hvor I skal se en aktuel forestilling.

 

DR Byen

I kommer en tur ind omkring DR Byen. Et besøg bag kulissen i én af Danmarks største medievirksomheder – og én af verdens ældste public service radio-/tv-stationer.

I får et indblik i Danmarks Radios verden, som består af meget mere end studieværter og kendte.

 

 

 

På en juletur til København, kommer man naturligvis ikke uden om Tivoli.

Jul i TivoliJul i Tivoli er en begivenhed, der skal opleves. Hvert år fra sidste del af november til den 30. december åbner Tivoli portene op til en smukt julepyntet have og et væld af juleaktiviteter.

Her har du har blandt andet chancen for at møde selveste Julemanden, se nisserne forberede sig til juleaften i Nissekøbing og opleve Tivolis forrygende Nisseband.

Traditionen tro har Tivoli desuden sit eget stemningsfulde julemarked med et hav af boder, hvor man kan købe julepynt, gaver, delikatesser eller forsyne sig med mad og drikke. For selvfølgelig hører gløgg, æbleskiver og andet juleguf sig til, når man spadserer rundt i den gamle have.

Ja tak, jeg er interesseret i turen:

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Hvilken tur drejer det sig om (skal udfyldes)

    Din besked

    (udfyldes med et tal)