Föhr og Ejdersted

19. august

Afrejse kl. 7. Der er kaffe og rundstykker i bussen. Via Ribe og Tønder køres der til Dagebüll, hvor færgen venter.

 

FoehrPå Föhr er der mulighed for at besøge den grønne ø i det sydslesvigske vadehav i læ for vestenstormene af øerne Sild og Amrum.

Fra den lille havneby Dagebüll er der 3 kvarters sejlads til øens hovedby Wylk. Her venter øens turist- bane – øekspressen til en besigtigelsestur gennem et frodigt, afvekslende landskab og idylliske landsbyer med mange maleriske, stråtækte friserhuse.

Vi skal også besøge kirken med de talende Gravsten. Her fortæller gravsten både med tekst og billeder hvilken mand der ligger begravet.

Øen er cirka 12 km lang og 6,8 km bred. Øen er med et areal på mere end 80 km² den næststørste nordfrisiske Vadehavsø. Det med 13,2 meter højeste punkt på øen ligger lidt syd for landsbyen Øvenum.

Når vi kommer til fastlandet kører vi til vores hotel Landhaus Sterdebüell .

 

2o. august

FrederiksstadEfter morgenmad går turen til hollænderbyen Fredriksstad, som på grund af sine kanaler (grachter) også kaldes ”Nordens Venedig” og “Lille Amsterdam”. Byen er lukket område for busser, men en byvandring giver også den største oplevelse af denne idylliske by.

 

 

 

 

 

EjderstedTuren forsætter ud på halvøen Ejdersted. Det er marsken med dens diger, kanaler og grøfter. Gårdene ligger på varfter, omgivet af grønne fenner med fredeligt græssende kreaturer og får. Der køres en sightseeingtur gennem den gamle fæstnings- og havneby Tønning og videre til Eiderspeerwerk, et imponerende sluse- og dæmningsanlæg over Ejderens munding. Her krydses floden ind i Kåldronningens Rige”, Ditmarsken,

På vejen hjem til Danmark holdes der ind for at spise aftensmad.

 

 

Pris:
Kr. 2.000 pr. prs. i dobbeltværelse.

Turen gennemføres ved min. 36 personer, tillæg for enkeltværelse kr. 170.

Inkl. i prisen er bus, 1/1 pension fra rundstykker første dag til aftensmad sidste dag, entrébilletter og guides. Forsikring tegnes i eget regi. Husk Euro, hvis I skal handle på Föhr.

 

Er du interesseret i at deltage, skal du ringe til Ansager Turist på tlf. 75 29 70 17 eller skrive i formularen herunder. Vi vender så tilbage med nærmere information.

Ja tak, jeg er interesseret i denne tur:

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Hvilken tur drejer det sig om (skal udfyldes)

    Din besked

    (udfyldes med et tal)