Djursland 3 dage

25.-27. maj 2016

 

Dag 1

Den Gamle ByTuren går til Århus, hvor I får kaffe og rundstykke i bussen. I skal se Den Gamle By. En interessant udstilling er bl.a. “1974 – din egen tid på museum”, som genskaber en bydel med udgangspunkt i året 1974. Bydelen er en tidsrejse, hvor du kan besøge din egen, dine forældres og dine bedsteforældres historie. En slags mini-danmark i 1974. Tre forskellige boliger skildrer den almindelige danskers historie. Boligerne viser de forandringer, der har været i husholdning, indretning, madkultur og beklædning fra 1974 til idag. I lejlighederne boede der en skoleinspektør, et kollektiv og en kerne familie.

Inden bussen forlader Århus køres en byrundtur omkring Marselisborg Slot, Dokk1 og Bazar Vest.

I Ørum får I en guidet rundvisning i Stenvad Mosebrugscenter, som skildrer tørvegravningens historie. Følg tidslinjen fra man brugte tørv som brændsel – til industrialiseringen – og frem til i dag. Sidst på dagen ankommer I til Fuglsøcentret, hvor I skal bo i 2 dage.

 

Dag 2

Ree DyreparkDagen starter med at køre en tur i Mols Bjerge med en guide, inden et besøg i Ree Park Safari. Ree Dyrepark er opdelt i 5 kontinenter. Hvert område er indrettet så dyrene har mest mulig plads og muligheder for fysisk udfoldelse – og du har mulighed for at komme helt tæt på.

I skal på en aftentur til Ebeltoft for at gå en tur med vægteren eller nyde den gamle by på egen hånd.

 

Dag 3

Gl. EstrupFra Fuglsøcentret kører I ud til Gl. Estrup. En herregård, som er langt mere end blot den flotte hovedbygning. I tidligere tider var gården det pulserende centrum for en lang række aktiviteter. Gl. Estrups avlsbygninger ejes af staten og fungerer som hjemsted for Dansk Landbrugsmuseum.

I får derefter en rundvisning på Tange Værket. Elproduktionen er deres hovedopgave, og de producerer årligt el svarende til forbruget i ca. 3.000 hjem. Ud over el-produktionen hører en del af den smukke natur samt Tange Sø med til Tangeværket Gudenaacentralen, men med åben adgang for borgerne. – et unikt stykke kulturhistorie og og et smukt naturområde. Turen slutter med aftensmad.

 

Pris pr. person:
Kr. 3.600  –  (ved min. 40 deltagere).
Tillæg for enkelt værelse kr. 550.

 

Prisen dækker:
Kørsel, kaffe og rundstykke, hotel med 1/1 pension fra aftensmad første dag, guide på hele turen og entrébilletter.

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde eller forespørge:

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Hvilken tur drejer det sig om (skal udfyldes)

    Din besked

    (udfyldes med et tal)