6 dages tur til Alsace

28. august – 2. september 2017

 

Dag 1: Afrejse

Afgang fra Grindsted om morgenen og ankomst til overnatningshotel i Midttyskland først på aftenen.

 

Dag 2: Colmar

Efter ankomst er der byrundtur i Colmar, der er en af Frankrigs smukkeste byer og indbegrebet af Frankrig. Byen er fuld af den dejligste stemning, og man kan spadsere i timevis i de smukke gader med de rigt udsmykkede huse, der stammer helt tilbage fra middelalderen. Det er med til at gøre byen levende.

Kirkerne ligger tæt, og viser os, hvor vigtige de har været – og stadig er. Floden Launc løber gennem Colmar, og cafeerne ligger tæt langs med floden. Herfra kan du nyde udsigten til de små turbåde eller selv tage en sejltur. Byen er rig på kunst og arkitektur og der bliver mulighed for et besøg på Unterlinden Museet – også kendt som ”Lille Louvre”.

 

Dag 3: Vinruten i Alsace

vinruten-alsaceVinruten i Alsace er en af de mest populære af alle udflugterne. På strækningen ligger et hav af småbyer, som er forbundet med vejen, og som alle er helliget kunsten at dyrke vin. Byerne ligner alle hinanden til forveksling, og overalt ligger de gamle bindingsværkshuse med blomsterkasser og dominerer. Gaderne er brostensbelagte, og de mange kirker fylder godt i de små byer. Her i småbyerne er der et utal af restauranter med gode Alsaceretter som løgtærte, gåselever og oste. Og naturligvis et godt glas Alsace hvidvin.

Turen tager dig med til de smukke gamle vinbyer, Riquevihr og Kaysersberg, og på vejen gøres der stop hos vinbonden Sipp Mack. I skal se hans vingård, produktionen og smage på vinen. I er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

 

Dag 4: Haut Königsbourg og La Routes des Cretes

Haut KoenigsbourgI dag besøger I det forunderlige slot Haut Königsbourg, som stammer helt fra det 12. århundrede. Slottet ligger som en fæstning 800 meter højt oppe på en bjergside. For 100 år siden blev borgen genopbygget under den tyske kejser Wilheim d. 2. Udsigten fra toppen er ganske enkelt bjergtagende.

Vi kører videre ad La Routes des Cretes, en spændende og historisk præget udflugt, der tager os med op i bjergene til Alsace’s højeste punkt, Grand Ballon (1424 m.o.h.), hvorfra der er en svimlende flot udsigt over Vogeserne. Senere kommer I til Hartmannswillerkopf, hvor krigskirkegården vidner om store slag under 1. verdenskrig. I får de gamle krigsgrave at se.

Efter en flot dag er vi sidst på eftermiddagen tilbage i Colmar.

 

Dag 5: Byrundtur i Strasbourg

Europa parlamentetEfter morgenmaden bliver der sat kurs mod Strasbourg med ankomst midt på formiddagen – og direkte ud på sightseeing. Strasbourg er hovedsæde for Europarådet og Europaparlamentet, som på skift holder møder her og i Bruxelles. I kommer naturligvis forbi bygningen, der danner ramme om møderne. Fra Place Austerlitz går vi til fods til Katedralen Notre-Dame, som stammer fra det 11. århundrede. Kirken er et af Frankrigs fornemmeste bygningsværker. Til toppen af tårnet er der hele 329 trin, til gengæld bliver man belønnet med en fantastisk udsigt.

Herefter er det hjem til overnatningshotellet.

 

Dag 6: Hjemrejse

Efter tidlig morgenmad sættes kursen igen mod Danmark. Aftensmaden indtages på hjemvejen.

 

Pris:
Kr. 6.945 pr. person v/min. 40 i dobbeltværelse.
Tillæg for enkeltværelse kr. 1.500.

 

Inkluderet i prisen er:
Buskørsel, hotelophold i dobbeltværelse, helpension fra første dag med kaffe og rundstykker til sidste dag med aftensmad, guides og entrébilletter. Drikkevarer er excl.

 

Rejseforsikring tegnes i eget regi. Husk pas og det blå sygesikringsbevis.

Ja tak, jeg er interesseret i turen:

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Hvilken tur drejer det sig om (skal udfyldes)

    Din besked

    (udfyldes med et tal)