Dato: 10-12. august 2020


Program

Dag 1

Kl. 7:00: Afgang fra Lidl Grindsted
(Opsamlingssteder: Ansager Torv, Varde Rutebilstation, Lidl Grindsted, Ølgod Torv)

Vi kører til Bovbjerg fyr, hvor vi nyder vores formiddagskaffe ved bussen. Turen forsætter til Thyborøn, hvor vi besøger Sea War museet, hvor vi får en rundvisning. Vi kører herfra videre ud og ser skulpturerne i Mindeparken for Jylland slaget med de 8.645 skulpturer.

Vi nyder vores medbragte madpakke, inden vi tager færgen til Agger og forsætter op til Lodbjerg kirke. Herefter forsætter vi op gennem Naturparken Thy. Vi kommer her forbi Stenbjerg strand, hvor de stadig trækker bådene på land. Og vi kommer også forbi Klitmøller.
Herefter kører vi til vores hotel


Dag 2

Vi kører til Østerild, hvor de store test vindmøller står (op til 250 m høje). Vi gør et holdt ved testcentret. Vi kommer også forbi resterne af Frøstrup lejren (Thylejren).

Vi kører til Thorup strand (kendt fra TV programmet “Gutterne fra Kutterne”) og Slette Strand, hvor vi vil nyde vores madpakker. Vi besøger Foreningen Han Herred Havbåde, som har etableret et bådebyggeri og kystkulturcenter, der fungerer som aktivitetscenter omkring restaurering, nybygning, kopibygning, vedligeholdelse, udforskning, formidling, uddannelse og sejlads med havbåde.

Vi kører herefter til Fosdalen, hvor vi vil nyde vores eftermiddagskaffe. Her vil også være mulighed for en lille gåtur. Området er af landskabelig, naturhistorisk, kulturhistorisk og rekreativ interesse.



Dag 3

Vi besøger Bunkermuseet: “Hirtshals 10. batteri”, hvor vi får en guidet rundtur. Her skal vi også ud at køre en tur med det lille tog. 10. batteri er Danmarks eneste udgravede komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. verdenskrig.

Turen går videretil Mors, hvor vores lokale guide tager os med rundt i den flotte natur.

Vi ser Hanklit, som er en 60 meter høj klint beliggende ud til Thisted Bredning i Flade Sogn, 7 kilometer øst for Vilsund på den nordlige del af øen Mors. Den er Danmarks største molerklint og indeholder skiftende lag af vulkansk aske, der ses som mørke striber i den lysere mole.

Vi kører gemmen et af de højste byer på Mors, hvis navn er Fladde.

På hjemturen kører vi til Cafeteria Midtvejs ved Karup, hvor vi vil nyde vores aftensmad.


Praktisk information

Pris pr. person: 2895,- (ved min 40 personer)
+ enkeltværelsestillæg koster 600,-

Prisen dækker: Kørsel, entre og guider, forplejning fra kaffe og rundstykke til aftensmadsidste dag, overnatning på hotel i dobbeltværelse, færger,

Bindende tilmelding senest den 10.06.2020

Er du interesseret i turen?

Kontakt Ansager Turist for at høre mere eller for at tilmelde dig turen.
Mail: ansagerturist@ansagerturist.dk
Telefon: 75297017