Den 23.-25. september 2020
Program
Dag 1
Turens første stop er Svendborg, hvor vi mødes med vores guide. Herefter går turen over Tåsinge og Siø og fortsætter ud i det blå, hvor vi ser på det kønne langelandske landskab med landets største koncentration af stendysser og de karakteristiske hatbakker.Ved Bagenkop får vi historien om de vilde heste, inden vi vender og kører nord på igen.
I Stengade mellem Tranekær og Rudkøbing ligger en tobakstørrelade, som er bygget i slutningen af 2. verdenskrig af husmand Hans Hansen. Her kan du se og snuse til vaskeægte tobaksplanter og læse om det langelandske tobakseventyr og den danske tobaksavl i krigsårene.
Vi kører op forbi Tranekær, hvor vi hører om Slottet. Herefter kører vi tilbage til Rudkøbing, hvor vi går vi en lille byrundtur og hører om byens historie.
Vi tager færgen til Ærø og Marstal, hvor vi skal bo på hotel Ærø.
Dag 2
Vi mødes med vores guide, som viser os Ærø. Vi hører om Marstal som er Ærøs største by, og en meget stor søfartsby. Man har i byen stadig et skibsværft og søfartsskole.
Han tager os med på de små hyggelige veje ud forbi Strandhuse, på vejen herud kan vi se de små badehuse. Vi kommer også forbi den gamle herregård Søbygård som har en voldgrav rundt om hovedbygningen.
Sidste stop på turen bliver i Ærøskøbing.
Dag 3
Vi forlader hotellet, og sejler til Rudkøbing i Svendborg, hvor vi besøger Forsorgsmuseet. For 100 år siden lå der fattiggårde og arbejdsanstalter i tusindvis overalt i Europa. I Svendborg ligger én af de allersidste, som er bevaret. I 1872 slog fattigvæsenet i Svendborg stolt dørene op til ”Svendborg Købstads Arbejds- og Forsørgelsesanstalt”. I folkemunde kun kaldet Fattiggården. Her blev de fattigste og socialt udstødte borgere indlagt. Gennem de 102 år fattiggården var i drift, har der boet tusindvis af mennesker her. Nogle gange var de indlagt her i få dage eller uger, andre gange i måneder eller endda årevis.
Efter besøget nyder vi vores frokost på restaurant Børsen som er kendt for sin Martha stue. Vi kender vist alle filmen om skibet m/s Martha.
Første stop efter frokosten bliver på Hørvævsmuseet væves der på 100 år gamle maskinvæver. De stammer alle fra det nedlagte Tommerup Væveri og er et stykke dansk industrihistorie, som bliver gjort levende af et stort antal frivillige. Her fremstilles damaskduge, servietter, olmerdug, viskestykker og meget andet efter de gamle mønstre.
Hørrens dyrkning og bearbejdning fra plante til vævetråd er selvfølgelig også en del af udstillingen, og der fortælles om vævningens historie, som er illustreret med den store samling af væve fra vikingetid til computerstyring.
Vi kan også vælge at besøge Hørvævsmuseets nabo, som er et stor Skoda bilmuseum.
Vi nyder vores kaffe ved bussen, inden turen går hjemad
Praktisk information
Pris kr. 2900,- pr. person
Enkeltværelsestillæg kr. 400,-
Prisen dækker: buskørsel, ophold i dobbelt værelse med 1/1 pension fra rundstykke første dag til kaffe sidste dag, frokost er madpakker, guider og entreer og færge til Ærø.
Er du interesseret i turen?
Kontakt Ansager Turist for at høre mere eller for at tilmelde dig turen.
Mail: ansagerturist@ansagerturist.dk
Telefon: 75297017